Radiopresentator krijgt klappen tijdens rellen op Muntplein

Bij de rellen op het Brusselse Muntplein bleef het niet bij het bekogelen van de politie. Qmusic-presentator Vincent Vangeel moest enkele rake klappen en trappen incasseren.

Sinds vanmiddag is het opnieuw onrustig in het centrum van Brussel. Honderden mensen stroomden samen in de buurt van het Muntplein. De politie werd bekogeld en ook auto’s en winkels deelden in de brokken. Maar er vielen ook gewonden. Qmusic-presentator Vincent Vangeel moest enkele klappen incasseren.

Vangeel doet op twitter zijn verhaal.

“Ik zal effe opschrijven wat er net gebeurd is. Is moeilijk want mijn handen trillen”, twittert Vangeel. “Het Muntplein stond vol jongeren. Te kijken naar 10 jonge gasten (niet ouder dan 16) die de ramen van de bib aan het bekogelen waren. Buiten mij was er nog één volwassene”.

“Wij hebben met ons twee geprobeerd om die gasten te bedaren. Dat werkte averechts want vijf zijn er op mij beginnen schoppen en kloppen. Een andere jongen heeft me daar weggetrokken en verstopt. Daarna zijn die gasten verder gegaan met vernielen”.

Politie heeft Vangeel naar eigen zeggen op het Muntplein niet gezien. Hij zegt zelf oké te zijn, maar komt toch niet ongeschonden uit de aanval. Maar in de eerste plaats in Vangeel heel erg ontgoocheld. “Mijn enkel doet zeer en ik mank en mijn hoofd doet wat pijn. Maar ik ben zwaar ontgoocheld. In sommige van mijn collega-Brusselaars. En in mijn burgemeester, die blijkbaar nikd doet om dit te stoppen”.

Meest gelezen