Woning helemaal uitgebrand in Herselt

Gisteren, kort na 19 uur, was er een uitslaande brand in een woning aan Langdonken in Herselt. Op het dak van de woning lagen asbesthoudende golfplaten. Omdat de woning nogal afgelegen ligt was er niet meteen een probleem voor de omgeving. Een bewoner werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. 

 

Onderweg naar de interventie kantelde een tankwagen van 9000 liter van de brandweerpost Westerlo in de gracht en botste tegen een boom. Niemand van de inzittende brandweermannen raakte gewond.
De bestuurder van de tankwagen moest uitwijken voor een betonnen elektriciteitspaal naast de rijbaan.  De straat was daar heel smal. Hij reed even naast het asfalt en kantelde in de gracht. Voor de takeling werd de tankwagen eerst leeggepompt. 
De bluswerken liepen geen vertragingen op. Omdat de brand bij oproep reeds als uitslaande brand was gemeld werden er onmiddellijk twee tankwagens uitgestuurd. 

Meest gelezen