Videospeler inladen...

25 jaar "The bodyguard": wijlen Whitney Houston herrijst in nieuwe "I will always love you"

Een kwarteeuw geleden maakte zangeres Whitney Houston haar debuut op het witte doek in de romantische klassieker "The bodyguard". Niet enkel die film brak destijds potten, vooral de soundtrack, ingezongen door Houston, werd met 45 miljoen verkochte exemplaren een succes. Vandaag wordt die soundtrack, met daarop onder meer hartenbreker "I will always love you" opnieuw uitgebracht, en er is meer.

"Het is exact 25 jaar geleden dat de soundtrack van "The bodyguard" uitkwam, en daarop stal vooral Houston met verschillende nummers de show. Ze scoorde met "I will always love you" een bijna ongeëvenaarde wereldhit. Die ballade van Dolly Parton heeft Houston naar ongekende hoogtes gezongen", vertelt Verrijcken.

"Vandaag worden enkel de nummers die Houston voor de film inzong opnieuw uitgebracht. Niet enkel in de singleversies die we al kennen: er staan ook enkele liveversies én ruwe demo's op die vernieuwde soundtrack. Die ongepolijste opnames zetten in de verf hoe geniaal Houston was met haar straffe stem, vol soul en gospelinvloeden."

Meest gelezen