Aanbrengen wegmarkeringen kan hinder veroorzaken op Brusselse Ring en E40

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vandaag, morgen, en begin volgende week nieuwe wegmarkeringen aanbrengen in Strombeek-Bever, Groot-Bijgaarden en Zellik. Daardoor is hinder mogelijk op de Brusselse Ring (RO), en op de E40. 

De nieuwe wegmarkeringen passen in de geplande "quick wins" om het verkeer op de Brusselse Ring vlotter te laten verlopen. Er wordt vandaag gestart in Strombeek-Bever ter hoogte van de verbinding van de Buitenring met de A12. Na aanpassing zal het verkeer komende van de Buitenring kunnen gebruikmaken van een tweede rijstrook om de A12 op te rijden.

Morgen gaat men aan de slag in Groot-Bijgaarden, aan de verbinding van de E40 vanuit Gent, met de R0 ter hoogte van het benzinestation Texaco. Hier zal de afslagstrook naar de R0 verlengd worden door inname van de pechtstrook.

Begin volgende week wil men in Zellik de wegmarkering aanpassen op de verbinding tussen de R0 met de E40 om chauffeurs ertoe te brengen meer gebruik te maken van de nu onderbenutte rijstrook rechts.

Meest gelezen