Bart Vanneste alias Freddy De Vadder schrijft nieuwe serie

Freddy De Vadder, nom de plume van Bart Vanneste, is opnieuw een scenario aan het schrijven, het tweede na het succesvolle "Bevergem" dat op Canvas te zien was. Dat schrijft de "Krant van West-Vlaanderen". De nieuwe worp moet "Barichara" heten. Met "Bevergem" zal "Barichara" weinig gemeen hebben, alleen de absurde humor.  En de beginletter "B". 

"Barichara" is genoemd naar een dorp in Colombia. Daar strijkt een groep Vlaamse backpackers neer. Ze doen zich beter voor dan ze zijn, maar komen uiteindelijk zichzelf tegen. Ze denken dat ze de wereld kennen, maar ze blijven toeristen. De hoofdpersonages zijn niet dezelfden als in "Bevergem". Het is dus geen "Freddy op reis".  

Vanneste-De Vadder werkt aan het scenario samen met stand-up comedian David Galle, acteur Wouter Bruneel en journalist Tim F. Van der Mensbrugghe bij. Het schrijfwerk zou goed opschieten en binnenkort de embryonale fase verlaten. Contact met zenders of productiehuizen is nog niet gelegd. De Vadder en co zijn ambitieus, ze kijken over de grenzen, zelfs Netflix moet kunnen.    

Productiehuis De wereldvrede

Maar er beweegt nog meer in West-Vlaanderen. Bevergem was de start van productiehuis "De Wereldvrede", dat de film "Cargo" mogelijk maakte. Nu ondersteunt "De Wereldvrede" de fictiereeks "Albatros" van Dominique van Malder ("Radio Gaga") over 13 obesitas-patiënten die gaan vermageren in de Ardennen.  Volgende zomer al zouden de opnames van start gaan. Bedoeling is dat "Albatros" later op Canvas te zien zal zijn.    

Enkele andere West-Vlamingen uit de entourage van De Vadder zijn ook aan het schrijven geslagen. Het gaat om Wannes Capelle, Zouzou Ben Chikha en Dries Heyneman, die meespeelden in "Bevergem". Zij werken aan "Grond", een verhaal over een begrafenisondernemer die mogelijke klanten ziet bij moslims en die om die niche te bereiken grond importeert uit de landen waar hun voorouders vandaan kwamen. De reeks zou klaar zijn in 2020, filmhuis Lumière Groep en televisiezender Vier sprongen op de kar, en er is belangstelling uit Nederland, Duitsland en Noorwegen.  

De kijker kan zich voorts verwachten aan een tweede reeks "Callboys". Tegelijk zal Ben Chikha te zien zijn in "De Twaalf", een fictiereeks voor Eén, over een volksjury op een assissenproces. Met Maaike Cafmeyer, Piet De Praitere en Isabelle Van Hecke. "Bevergem" rules!    

Meest gelezen