Nicolas Maeterlinck

Burgemeester: "Middelkerke heeft niets te verbergen"

De burgemeester van Middelkerke, Janna Rommel-Opstaele (Open VLD), zegt dat de procedure voor de bouw van het nieuwe casino in haar gemeente 100 procent transparant verlopen is. Ze reageert daarmee op een uitzending van Pano, waaruit blijkt dat er een zweem van belangenvermenging hangt rond het project.

Volgens Rommel-Opstaele gaat de Vlaamse Bouwmeester "totaal uit de bocht" in de reportage. "Ik dacht dat de Bouwmeester aangesteld is om te waken over architecturale visie en waarden. In die context gaat hij dan ook volledig uit de bocht, omdat hij uitspraken doet over het juridische verloop van de aanbesteding. Of spelen er andere bedoelingen bij hem?"

De burgemeester van Middelkerke zegt dat de bouwmeester tijdens het hele project "niets van zich heeft laten horen". Volgens Rommel-Opstaele heeft bouwmeester Leo Van Broeck het dossier nooit opgevraagd.

"In de reportage hangt een sfeer van sensatie en schandaal", concludeert Rommel-Opstaele. "Ik had een ander idee van evenwichtige onderzoeksjournalistiek."

"Beweren dat politici dit soort dossiers uitsluitend aan "experts" moeten overlaten is elitair en wereldvreemd."

Meest gelezen