Videospeler inladen...

E40 opnieuw vrijgemaakt na dodelijk ongeval met vier voertuigen in Aalst

De E40 van Gent naar Brussel is opnieuw vrijgemaakt na het zware ongeval met een spookrijder waarbij een dode en vier  gewonden gevallen zijn. De snelweg was sinds 4.30 uur volledig dicht ter hoogte van Aalst. De verkeershinder is groot, zowel op de E40 als op de lokale wegen.  

Rond 4.30 uur raakten vier voertuigen betrokken bij een ernstig ongeval met een spookrijder, even voorbij de uitrit Aalst. Een jonge vrouw was in Affligem de E40 opgereden in de verkeerde richting en reed in Aalst in op een lichte vrachtwagen. De bestuurster van de auto overleefde de botsing niet.

De twee inzittenden van de lichte vrachtwagen zijn met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, zegt Geert Allemeersch van de wegpolitie. "Er waren nog twee andere voertuigen betrokken bij het ongeval, die bestuurders raakten lichtgewond."

Het medisch rampenplan was een tijd van kracht. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Pas nadien konden de hulpdiensten de voertuigen takelen en de snelweg opruimen. Rond 9.30 uur werd de E40 opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Het ongeluk veroorzaakte grote verkeershinder. Zowel op de E40 richting Brussel als op de lokale wegen rond Aalst liepen de wachttijden heel hoog op.

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen