©Ronald van den Heerik

Gerechtelijk onderzoek na aantreffen dode baby langs sporen in Watermaal-Bosvoorde

Er komt een gerechtelijk onderzoek voor doodslag nadat vanmorgen het lichaam van een baby werd gevonden langs de sporen in Watermaal-Bosvoorde. Ook de moeder was erbij, zij was zwaargewond. Het parket vraagt nu aan de onderzoeksrechter om uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

Vanmorgen werd in Watermaal-Bosvoorde een zwaargewonde vrouw en haar baby van enkele maanden aangetroffen in de buurt van de spoorweg. De baby was overleden. De vrouw is voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Het parket vraagt nu aan de onderzoeksrechter om een gerechtelijk onderzoek te voeren voor doodslag, want het is nog steeds niet duidelijk wat er precies is gebeurd. "Alle pistes liggen nog open", zegt Ine Van Wymersch van het parket. "We moeten nagaan in welke omstandigheden de moeder met de baby is aangekomen in de buurt van de trein, of er een impact geweest is van de trein op moeder en kind, en eventueel ook of het kind al overleden was op het moment dat de mama met het kindje is aangekomen aan de treinsporen".

Het treinverkeer tussen Brussel en Ottignies lag door het incident ene tijdlang helemaal stil. De treinen werden omgeleid via Leuven. De NMBS had bussen ingezet voor reizigers die gestrand waren in de stations tussen Brussel en Ottignies. Intussen werd de veiligheidsperimeter opgeheven en is het treinverkeer weer op gang gekomen.

Meest gelezen