Man die Abaaoud en dader Thalystrein zou hebben geholpen, blijft in de cel

Youssef S. en Mohamed B. blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer van Brussel beslist. De eerste zou onderdak hebben gegeven aan twee terroristen: Abaaoud, het brein achter de aanslagen in Parijs en El Khazzani, de dader van de mislukte aanslag op de Thalystrein in 2015. De tweede zou laders hebben gekocht voor kalasjnikovs die gebruikt werden bij de aanslagen in Parijs.

Youssef S. en Mohamed B. werden eind vorige maand opgepakt tijdens verschillende huiszoekingen in Laken, Molenbeek, Anderlecht en in de gevangenissen van Andenne en Marche-en-Famenne. 

Youssef S. werd in 2009 veroordeeld voor een gewapende overval die hij pleegde met Khalid El Bakraoui,  de terrorist die om het leven kwam bij de aanslag in het metrostation van Maalbeek op 22 maart vorig jaar. 

Meest gelezen