AFP or licensors

Minstens 18 doden bij aanslag in Nigeria

Minstens veertien mensen werden gedood toen vier zelfmoordterroristen zichzelf opbliezen nabij Maiduguri, hoofdstad van de deelstaat Borno in het noordoosten van Nigeria. Dat melden de autoriteiten van de deelstaat.

Vier zelfmoordterroristen, twee mannen en twee vrouwen, bliezen zichzelf woensdagavond op in het dorp Konduga ten zuidoosten van de stad Maiduguri, hoofdstad van de deelstaat Borno in Nigeria. Naast de daders  werden minstens veertien mensen gedood. Zeker 28 mensen zijn deels zwaargewond.

De aanslag werd nog niet opgeëist. Vermoedelijk zit de radicale islamitische terreurorganisatie Boko Haram achter het bloedbad. Boko Haram heeft al verschillende aanslagen gepleegd in deze regio. 

Bij overvallen en aanslagen van Boko Haram zijn in dit gebied sinds 2009 minstens 20.000 mensen gedood.

Meest gelezen