Videospeler inladen...

Internetfenomeen Vargasss92 gerechtelijk buiten schot

Het internetfenomeen Vargasss92 blijft na de rellen van gisterenavond gerechtelijk buiten schot. "In deze stand van het onderzoek blijkt nergens dat hij aangezet heeft tot rellen of hieraan deelgenomen heeft", laat het parket weten. Vier minderjarigen zijn wel aangehouden.

Bij de rellen in het centrum van Brussel werden uiteindelijk 31 mensen administratief aangehouden. Vier minderjarigen zijn gerechtelijk aangehouden. Op het Muntplein bevonden zich voornamelijk jongeren toen er rellen uitbraken na een bezoek van het Franse internetfenomeen Vargasss92. De jongeren maakten zich onder andere schuldig aan diefstal met geweld en braak, weerspannigheid en vernielingen.

Twee van de jongeren die gerechtelijk aangehouden werden, zullen in de loop van de dag voor de jeugdrechter verschijnen. Ze moeten zich verantwoorden voor diefstal met geweld. Een verzwarende omstandigheid is dat ze vernielingen aangericht hebben. Het parket vraagt dat ze geplaatst worden in een instelling. De twee andere jongens zullen in de loop van de dag verhoord worden door de procureur. 

"Uit niets blijkt dat Vargasss92 aangezet heeft tot rellen of hieraan deelgenomen heeft"

Het internetfenomeen Vargasss92, waar alles gisterenavond mee begon, werd - even - administratief aangehouden. Hij werd verhoord, maar opnieuw vrijgelaten. "In deze stand van het onderzoek blijkt uit niets dat hij aangezet heeft tot rellen of hieraan deelgenomen heeft. Er kan hem op dit moment geen strafrechtelijke inbreuk ten laste gelegd worden", laat het Brusselse parket weten in een persbericht. Vargasss92 zelf liet gisterenavond al via Snapchat weten dat hij "zal terugkeren naar Brussel". 

Vargasss 92 vrijuit?

Toch betekent dat niet dat Vargasss92 helemaal vrijuit gaat. De stad Brussel  liet al weten dat ze een klacht gaat indienen tegen hem. Ze willen de schade op hem verhalen, die is aangericht tijdens de rellen. Daarnaast heeft hij ook een inbreuk gepleegd op hetpolitiereglement , want hij heeft een activiteit georganiseerd op de openbare weg zonder daarvoor toestemming te vragen. De politie heeft daarom een pv opgesteld. Dat is opgestuurd naar de juridische dienst van de stad Brussel. Die dienst zal nu bekijken of hij een sanctie krijgt en de welke. Hij kan bijvoorbeeld  een gasboete krijgen of gemeenschapsdienst moeten doen.

Meer blauw op straat

De politie Brussel Hoofdstad Elsene liet gisterenavond via Twitter nog weten dat de politieaanwezigheid in het centrum van Brussel versterkt wordt de komende dagen en dat er kordaat zal opgetreden worden tegen relschoppers. Politie en parket proberen andere betrokkenen nog te identificeren aan de hand van getuigenissen en beelden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen