Video player inladen...

Nog vijf vermisten na overstroming Griekenland

Griekse reddingswerkers zijn nog op zoek naar vijf vermiste personen in het westelijke deel van Athene, na de zware overstromingen woensdag waarbij minstens 14 personen zijn omgekomen. Dat meldt de Griekse brandweer. 

De Griekse brandweer meldt dat er nog naar vijf vermiste personen wordt gezocht. De reddingswerkers zoeken in het westelijke deel van Athene waar er woensdag bij zware overstromingen minstens 14 personen om het leven zijn gekomen. 
De storm en overstroming richtten in deze regio een ravage aan. De straten veranderden in een grote modderpoel vol puin, auto’s liggen omgekeerd in de straten of zijn ingeslagen in gebouwen. 

imago/ANE Edition

Dag van nationale rouw

De regering heeft vandaag uitgeroepen tot dag van nationale rouw.

"We zijn momenteel aan het rouwen om de dood van 14 mensen en we hopen dat de lijst met slachtoffers niet zal groeien", zei de Griekse premier Alexis Tsipras. "Een dag van nationale rouw aankondigen voor deze grote tragedie is het minste wat we kunnen doen", aldus Tsipras.

De scholen in het getroffen gebied bleven een tweede dag op rij dicht. De gemeentediensten in Athene hebben daarnaast nog eens 20 scholen in de buurt van waterlopen dichtgehouden, omdat er nog meer slecht weer in de regio wordt verwacht.

imago/ANE Edition

Meest gelezen