Videospeler inladen...

Roel Vanderstukken na hartoperatie: "Ik was aan mijn testament begonnen"

"Gezien de omstandigheden gaat het goed met me." Dat zegt Roel Vanderstukken in "Van Gils & gasten" 6 weken nadat hij onverwacht een zware hartoperatie heeft ondergaan. "Als acteur ben ik dankbaar dat ik dit heb meegemaakt."

Het was schrikken begin oktober voor Roel Vanderstukken: wat begon als maagklachten, bleek uiteindelijk een ernstig probleem met zijn hart waardoor hij onverwacht onder het mes moest.

Vandaag is de acteur terug en staat hij opnieuw op de set. "Het is 6 weken en 1 dag geleden", zegt hij in "Van Gils & gasten". "Dat is eigenlijk niet zo lang. Gezien de omstandigheden gaat het goed met mij, zo goed dat ik me soms vergaloppeer. Dat moet ik dan de volgende dag cash betalen, maar het is de aard van het beestje."

Ik loop niet snel naar de dokter, maar mijn vrouw vroeg me in de spiegel te kijken

Vanderstukken heeft de dag van de diagnose nog op de set van "Familie" gestaan. "Ik loop niet snel naar de dokter, maar mijn vrouw vroeg me die dag in de spiegel te kijken. Ik had last van maagklachten en de dokter dacht dat ik een maagontsteking had. Ik maakte me toch zorgen en vroeg hem om bloed te nemen omdat ik pijn had in mijn arm."

"Na de middag ben ik alsnog gaan werken, maar 's avonds bleek dat het ernstig was. Achteraan bleek mijn kransslagader helemaal dicht, vooraan was dat op verschillende plekken voor 75 procent zo. De chirurg vond het onvoorstelbaar dat ik nooit eerder klachten had. Blijkbaar ligt het voor een groot deel aan mijn genen en daaraan kan je helaas niks doen."

Het zijn ervaringen die ik ooit op de set zal kunnen gebruiken

Vlak voor de ingreep nam Vanderstukken enkele drastische beslissingen. Zo nam hij afscheid van zijn kinderen. "Ik ben ook aan mijn testament begonnen, maar dat stopte snel. Ik begon dingen op te schrijven, maar ik merkte dat het niet lukte. Zoiets moet je op een nuchter moment doen en dat was toen niet het geval."

"Als acteur ben ik dankbaar dat ik dit heb meegemaakt. Het zijn ervaringen die ik ooit op de set zal kunnen gebruiken, maar daarvoor moet je het natuurlijk niet doen."

Meest gelezen