Video player inladen...

Stad Brussel dient klacht in tegen internetfenomeen Vargasss92

De stad Brussel dient bij de politie een klacht in tegen internetfenomeen Vargasss92. Hij riep zijn fans op om naar het Muntplein te komen en die bijeenkomst is uitgedraaid in rellen. De stad vindt dat de man hiervoor verantwoordelijk is.

De Franse artiest Vargasss92 riep via Snapchat op om samen met hem naar het Muntplein te komen. Heel wat Brusselse tieners gaven gehoor aan die oproep. Maar de rapper had geen toestemming gevraagd om een evenement te organiseren, daarom wilde de politie de massa uit elkaar drijven. Dat mondde uit in rellen.

De stad Brussel dient nu een klacht in tegen Vargasss92. De stad houdt hem verantwoordelijk voor de schade, omdat hij organisator was van de bijeenkomst.

Vargasss92 had op Snapchat nog expliciet gezegd dat hij geen onrust wilde. Volgens ooggetuigen, waaronder de directeur van bibliotheek Muntpunt, waren de relschoppers niet de fans van de rapper, maar herrieschoppers die op de meute afkwamen.

Video player inladen...

Meest gelezen