Trein door rode licht op drukke noord-zuidverbinding in Brussel

Op de drukke noord-zuidverbinding is vanmorgen een trein door een rood licht gereden. De trein stond geblokkeerd tussen Brussel-Centraal en Brussel-Noord, er waren een uur lang maar vijf van de zes sporen beschikbaar.

"Om 8.25 uur is een trein heel nipt, met 1 meter, door het rood licht gereden", zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Het gaat om de trein van Quiévrain naar Schaarbeek, hij stond zowat een uur vast. Er werd een vervangende treinbestuurder gestuurd, iets voor 9.30 uur was de toestand opnieuw in orde.

Achter de bewuste trein zaten drie andere treinen vast. Twee van de drie konden terugkeren richting Brussel Zuid. Die reizigers zaten zowat een halfuur vast. De reizigers van de derde trein konden overstappen in Brussel-Congres.

"Er is op geen enkel ogenblik een gevaar geweest voor de veiligheid", aldus Petit. De gevolgen voor het spoorverkeer zullen in de loop van de voormiddag verdwijnen.

Meest gelezen