Laurie Dieffembacq

Crevits: "Verantwoordelijkheid rellen doorschuiven naar leerkrachten is niet eerlijk"

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) betreurt dat sommigen de verantwoordelijkheid voor de rellen in Brussel lijken door te schuiven naar het onderwijs. 

"Leerkrachten doen enorme inspanningen om jongeren op een fantastische manier te begeleiden", zei Crevits vandaag in de commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement.

Crevits erkent dat er noden zijn in het onderwijs. "Maar door met de vinger te wijzen, zullen we dit niet oplossen. Dat kunnen we enkel doen door de krachten te bundelen. Elke leraar in Brussel en elders maakt mee het verschil", zegt Crevits.

Politica Caroline Gennez (SP.A) erkent dat niet alle maatschappelijke problemen mogen "afgewenteld" worden op het onderwijs. "Wat we in Brussel zien is geen exclusief onderwijsprobleem. Maar als we alle Brusselse jongeren een toekomst willen geven, moeten we daar ook vanuit het onderwijs voor zorgen."

Meest gelezen