Video player inladen...

Vier doden bij vliegtuigongeval in Groot-Brittannië

Vier inzittenden zijn omgekomen toen een vliegtuigje en een helikopter in volle vlucht op elkaar botsten. Dat gebeurde in de buurt van Aylesbury, in het noord-westen van Londen. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

Vanmiddag rond 13 uur Belgische tijd botsten een klein vliegtuig en een helikopter in volle vlucht op elkaar. Ooggetuigen beschrijven aan de Britse omroep BBC dat ze een luide knal hoorden en brokstukken in het rond zagen vliegen. Beide toestellen crashten in bebost gebied in Waddesdon, bij Aylesbury, ten noord-westen van Londen. Ze kwamen allebei van het vliegveld van Wycombe Air Park, zo'n 30 kilometer van de plaats van het ongeluk.

Zowel in het vliegtuig, een Cessna, als in de helikopter kwamen twee inzittenden om het leven. Wat de oorzaak van de crash is, is voorlopig onduidelijk.  De politie heeft samen met een team van de Air Accidents Investigation Branch een onderzoek ingesteld.

Meest gelezen