Archieffoto van de ARA San Juan uit 2014

Argentijnse duikboot met 44 bemanningsleden sinds woensdag vermist

De Argentijnse marine is met man en macht op zoek naar een duikboot die sinds woensdag is verdwenen. "We hebben het contact verloren", meldt de woordvoerder van de marine. Er is een massale zoekoperatie opgestart met drie oorlogsbodems en verschillende vliegtuigen.

De Argentijnse marine zoekt met man en macht naar een verdwenen duikboot met 44 bemanningsleden aan boord. De duikboot ARA San Juan is sinds woensdag vermist. De batterijen van de duikboot zouden volgens sommige bronnen in brand zijn gevlogen. Zonder batterijen zou de duikboot twee dagen kunnen functioneren.

Een woordvoerder van de marine heeft bevestigd dat er een grote zoekoperatie is opgestart. Drie oorlogsbodems en verschillende vliegtuigen nemen deel aan de zoekoperatie in de San Jorge Golf voor de kust van Patagonië.

De ARA San Juan is een onderzeeër die wordt aangedreven door diesel- en elektrische motoren. Het is een duikboot van de klasse TR-1700, die in opdracht van de Argentijnse marine was gebouw door het toenmalige concern Thyssen Nordseewerke.

Meest gelezen