Burgemeester Close: "Brussel heeft 400 extra agenten nodig"

Burgemeester Philippe Close (PS) van Brussel stelt dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 400 agenten nodig heeft om de veiligheidsproblematiek aan te pakken. Dat zegt hij in de nasleep van de rellen van de voorbije dagen. Volgens hem zou die versterking zo'n 25 miljoen euro kosten.

De hoofdstad was de voorbije dagen twee keer het toneel van hevige rellen. De federale regering komt met een actieplan. "Maar de echte politieke verantwoordelijkheid die we hebben, is het versterken van het politionele kader", zegt burgemeester Close bij de RTBF. "Ik vraag geen plannen, slogans of gadgets."

In de hele Brusselse regio moeten er volgens Close 400 agenten bijkomen, 200 daarvan zouden er naar de grootste politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene moeten gaan. "Dat is een heel simpel iets om de veiligheid in Brussel te verhogen", aldus de burgemeester.

Kostprijs van die versterking? 25 miljoen euro, althans volgens de Brusselse burgervader. "Dat is 0,02 procent van het federale budget. Zeg me niet dat ze dat niet kunnen vinden", aldus Close. 

Meest gelezen