Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Check-Point: De Chinezen komen

Herbekijk hier "Check-point" van 16 november.  

Het gewicht van China op de internationale markt groeit alleen maar. Het lijstje Chinese investeringen in België wordt dan ook alleen maar langer: de Chinezen maken de dienst uit bij Volvo in Gent, ze hebben een containerterminal in Zeebrugge, hebben hun hand in een aantal voetbalclubs, winkelketens, shoppingcenters, Bank Nagelmackers, allemaal in meer of mindere mate Chinees.

Maar wat betekent dat voor de bedrijven, voor de werknemers en voor onze economie? Samen met China-kenners als Bert De Graeve (Bekaert), Claire Tillekaerts (Flanders Invest & Trade) en professor Jonathan Holslag (VUB) probeert voormalig China-correspondent Tom Van de Weghe te weten te komen of we wel varen bij al die Chinese interesse.

Meest gelezen