Nicolas Maeterlinck

De Lijn schrapt deel Gentse tramlijn 4 door slechte staat van sporen

 In Gent heeft openbaarvervoersmaatschappij De Lijn beslist om een deel van tramlijn 4 voor minstens een jaar te schrappen. Het spoor is op een aantal plaatsen te zwaar beschadigd om tramverkeer nog veilig te laten passeren.

In afwachting van een grote heraanleg van de Jozef Vervaenestraat in Gent zullen buslijnen de ongeveer 2.500 passagiers die elke dag op- en afstappen naar hun bestemming brengen. Er waren al herstelwerken gepland, "maar we hebben beslist om de sporen nu al buiten dienst te stellen", klinkt het bij De Lijn Oost-Vlaanderen.

Het heraanleggen van de sporen valt samen met werken aan enkele andere nutsvoorzieningen, die eind 2018 van start gaan. Maar er kwamen problemen aan het licht bij een routinecontrole van de sporen aan de Jozef Vervaenestraat. Daaruit bleek dat er risico is op ontsporing.

"We hebben ervoor gekozen om de veiligheid voorop te stellen", bevestigt De Lijn. Geen vanzelfsprekende beslissing want de vervangbussen kunnen in de Jozef Vervaenestraat niet kruisen. Er komt daarom een parkeerverbod op enkele plaatsen, zodat de bussen van lijn 41, 42, 43, 44 en 48 mekaar regelmatig kunnen kruisen.

Meest gelezen