Donald Trump krijgt eigen pop van "Spitting image"

De maker van "Spitting image" heeft een rubberen karikatuur naar de beeltenis van de Amerikaanse president Donald Trump gemaakt. De pop maakt deel uit van een tentoonstelling waarin de Britse satirische serie uit de jaren 80 en 90 aan bod komt.

Een knaloranje karikatuur met een typerende blonde haardos en de eeuwige rode das: dat is in een notendop het uitzicht van de pop van Donald Trump die Roger Law in de stijl van "Spitting image" heeft gemaakt, de Britse satirische poppenserie die hij mee bedacht en die vooral in de jaren 80 een miljoenenpubliek lokte.

De pop is een onderdeel van de retrospectieve tentoonstelling "Roger Law: from satire to ceramics" die morgen de deuren opent in het Sainsbury Centre for Visual Arts in Norwich in het Verenigd Koninkrijk. Die toont verschillende van zijn bekendste poppen zoals die van wijlen Margaret Thatcher, maar ook zijn keramische kunst.

Aan de BBC vertelt Law dat de Amerikaanse zender NBC interesse toont in nieuwe afleveringen van "Spitting image". "Ik ben een oude man en sommige dingen maken me kwaad", zegt Law over de pop van Trump. "Het zijn poppen en geen mensen, dus niemand kan mij iets maken."

Meest gelezen