360°-video: zo ziet een Rohingya-vluchtelingenkamp er van binnenin uit

Vranckx-redacteur Yassine Atari bezocht bijna een jaar geleden de Rohingya-vluchtelingenkampen in Bangladesh en maakte er onderstaande 360°-video. Itari ging al naar kampen in Calais (Frankrijk), Griekenland en Italië, maar de "situatie in Bangladesh tart alle verbeelding".

In Bangladesh, aan de oever van de Naf-rivier die de grens vormt met Myanmar, ben ik naar een van de geïmproviseerde Rohingya-vluchtelingenkampen getrokken om er een fotoreportage te maken.

Tegelijkertijd heb ik met een 360°-camera mijn eigen reis én die van de vluchtelingen vastgelegd. Ga met me mee in deze video.

Ik passeer soldaten met stokken en kinderen met hun schamele bezittingen op hun hoofd. Modder is er in overvloed, maar voedsel is er te weinig. En onder de hulpverleners wordt er gevreesd voor cholera.

Ik ben in vluchtelingenkampen in Frankrijk, Italië en Griekenland geweest, maar ook voor mij is dit nieuw. 

Bekijk ook Yassine Atari's fotoreportages van het leven in het Rohingya-vluchtelingenkamp en de portretten die hij er maakte van vijf vluchtelingen.

Meest gelezen