2017 Invision

George Clooney keert 20 jaar na "ER" naar het kleine scherm terug

George Clooney gaat opnieuw in een serie op tv spelen. Dat meldt Paramount Television. Het is geleden van de serie "ER" die hij in 1999 verliet dat hij op het kleine scherm was te zien.

"Catch-22": zo heet de nieuwe serie van Paramount Television waarin George Clooney zal meespelen. Daarmee keert hij voor het eerst in bijna 20 jaar terug naar het medium waarmee het voor hem allemaal begon: de televisie.

Clooney begon zijn carrière in series als "The facts of life" en "Roseanne". Zijn grote doorbraak kende hij in 1994 als lid van de originele cast van het ziekenhuisdrama "ER". Daarin speelde hij de rol van dokter Doug Ross. In 1999 verliet hij de serie om zich volledig op zijn filmcarrière te kunnen storten.

In "Catch-22" zal Clooney de rol van kolonel Cathcart spelen. Namen van andere castleden zijn nog niet bekendgemaakt. De serie zal 6 afleveringen tellen en is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Amerikaanse auteur Joseph Heller uit 1961.

Het is nog niet bekend welke zender of streamingdienst "Catch-22" zal uitzenden. De opnames starten begin 2018.

Meest gelezen