Michael "DikMik" Davies (Hawkwind) is overleden

De eerste toetsenist van Hawkwind Michael Davies is gestorven. Dat meldt de Britse rockband op Facebook. Hij was 74.

"We zijn erg bedroefd om jullie te moeten meedelen dat onze oude vriend en bandlid DikMik (Michael Davies) deze ochtend vroeg is overleden." Met die boodschap kondigt Hawkwind het heengaan van de eerste toetsenist van de band op Facebook aan.

Davies werd geboren in 1943 en belandde kort na het ontstaan van Hawkwind in 1969 bij de groep, dankzij zijn vriend en groepsleider Dave Brock. Hij speelde op het titelloze debuutalbum van de band uit 1970, op "In search of space" (1971), "Doremi fasol latido" (1972) en het iconische dubbele livealbum "The space ritual alive" (1973) om in dat zelfde jaar op te stappen.

Hawkwind staat bekend als een van de eerste spacerockbands, maar kreeg ook epitheta ornans als hardrockgroep, progressieve rockband, psychedelische rockband en proto-punkgroep.

Gezongen door wijlen Lemmy (die door Davies als groepslid was aanbevolen) is "Silver machine" uit 1972 hun bekendste nummer. De band is nog steeds actief, met Brock als enige overblijvende van de originele en vaak wisselende bezetting.

Meest gelezen