Nieuwe voorzitter Olmense Zoo in opspraak voor dierenverwaarlozing

De man die voortaan de vzw Olmsense Zoo gaat leiden, was drie jaar geleden zelf betrokken in een onderzoek naar dierenverwaarlozing. Dat schrijft Het Belang Van Limburg. In 2014 werden in de kinderboerderij van Koen van Rompaey 10 dieren in beslag genomen. 

Het kabinet van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts bevestigt dat er in 2014 dieren in beslag genomen werden in de kinderboerderij van Koen Van Rompaey: "Wij waren daarvan op de hoogte, ja. De zaak is daarna geseponeerd en er is nooit een rechtzaak van gekomen. Maar wij kunnen niet bepalen wie er al dan niet in een vzw mag zitten," zegt Jeroen Thibout, de woordvoerder van minister Weyts aan VRT Nieuws.

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek ving drie jaar geleden de inbeslaggenomen dieren op. Volgens Sil Janssen ging het om 10 dieren: wasberen, wasbeerhonden en een stinkdier. "Die dieren waren zwaar verwaarloosd, vooral de wasberen. Die zaten in een erg vuile kooi vol uitwerpselen. Ik vraag me af of zo'n persoon de juiste man is om een dierentuin uit te baten, " zegt Janssen aan Radio 2 Limburg. "Maar goed, minister Weyts moest de Olmense Zoo wel heropenen, want zoveel dieren ergens anders plaatsten, dat lukt niet."

De wasberen zaten in vuile kooien vol uitwerpselen. Ik vraag me af of dit de man is om een dierentuin uit te baten

Sil Janssen, Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Het kabinet van minister Weyts zegt dat de Olmense Zoo momenteel in orde is met alles, dat heeft de laatste inspectie aangetoond. De dierentuin kan morgen gewoon open, en zal -zoals alle dierentuinen- geregeld de inspectie over de vloer krijgen. 

Meest gelezen