Ook CD&V en Open VLD willen onafhankelijk onderzoek naar Unia

CD&V en Open VLD delen de bezorgdheid van Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) over Unia. De drie meerderheidspartijen vragen samen om een onafhankelijk onderzoek.

Het zit er al langer bovenarms op tussen gelijkekansencentrum Unia en Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans. De minister zegt dat Unia weigert mee te werken aan een onderzoek naar het gelijkenkansencentrum, en overweegt om een eigen Vlaams agentschap op te richten dat de taken van Unia zou overnemen.

Ook CD&V en Open VLD willen een onderzoek naar Unia. De drie fracties in het Vlaams parlement hebben een gezamenlijk persbericht naar buiten gestuurd waarin ze vragen om een onafhankelijke doorlichting van Unia.

"Het huidige samenwerkingsakkoord over Unia loopt nog tot 2020", staat er in het persbericht. "We willen een onafhankelijk rapport over de transparantie en doelmatigheid van de werking van Unia. Ook Unia heeft er belang bij dat er een duidelijk en onafhankelijk antwoord komt  op de vragen die leven zoals de vraag of iedereen wel bij Unia terecht kan."

"Wij denken wel dat Unia goed werkt", zegt Vlaams Parlementslid Ward Kennes (CD&V). "Maar het is belangrijk dat de zorgen van minister Homans goed onderzocht worden. Zo kunnen we eindelijk besluiten of er al dan niet problemen zijn bij Unia en hoe we die kunnen oplossen."

Meest gelezen