Videospeler inladen...

Antwerps schepencollege keurt bouwproject Land Invest goed 

Net nu keurt het Antwerpse schepencollege een groot bouwproject goed van Land Invest, het bouwbedrijf waarmee het Antwerpse stadsbestuur is gaan lunchen in een sterrenrestaurant. Wouter Van Besien (Groen) reageert in Terzake: "ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de belangen van de projectontwikkelaar zijn voorgegaan op die van de Antwerpenaars."

Het bouwproject dat vandaag groen licht kreeg van het Antwerpse schepencollege gaat over de 'slachthuissite', daar zouden op termijn vier woontorens komen. "De adviezen van de administratie waren nochtans vernietigend", zegt Wouter Van Besien (Groen) in Terzake. "De stedelijke diensten zeggen dat mensen daar veel te dicht op elkaar zullen wonen, dat er te weinig open ruimte is, de mobiliteit is er niet op voorzien en er is te weinig lichtinval. Toch geeft het schepencollege groen licht."

"Natuurlijk kun je niet bewijzen dat dit project er gekomen is omdat men is gaan eten", aldus Van Besien. "Maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de belangen van de projectontwikkelaar zijn voorgegaan op de belangen van de burger."

Groen wil dat de beslissing van het schepencollege wordt opgeschort tot het Integriteitsbureau een uitspraak heeft gedaan over de zaak. "Want het is duidelijk dat de politici een zeer innige relatie hebben met de projectontwikkelaar", zegt Van Besien. "Het is dom en grof om naar zo'n duur etentje te gaan met een projectontwikkelaar als er onderhandelingen bezig zijn over het grootste bouwproject van Antwerpen."

Vertegenwoordigers van N-VA waren uitgenodigd om te reageren, maar zijn daar niet op ingegaan.

Meest gelezen