Unieke collectie pop-upboeken gaat onder de hamer in Brussel

In Brussel worden meer dan 1.500 pop-upboeken uit de privéverzameling van de Belgische kunstenaar Baudouin van Steenberghe geveild. Er zit werk bij van Hergé, Walt Disney en Andy Warhol. 1 exemplaar is bijna 500 jaar oud.

Baudouin van Steenberghe (1934-2008) was een bekende kunst- en antiekkenner en een fervente verzamelaar van pop-upboeken, boeken waaruit figuren springen zodra je ze opent.

Tijdens zijn leven wist hij meer dan 1.500 van die openklapbare werken van over de hele wereld te verzamelen. Dankzij zijn collectie kreeg Brussel bijna een pop-upboekenmuseum, maar voor hij die droom kon verwezenlijken stierf hij in 2008.

Op 24 november gaat de collectie bij veilinghuis The Romantic Agony in Brussel onder de hamer. Tussen de boeken zit werk van grote namen als Hergé, Walt Disney en Andy Warhol. 1 exemplaar is bijna 500 jaar oud.

Naast deze collectie biedt The Romantic Agony nog 1.326 andere loten aan, waaronder manuscripten, incunabels, oude boeken en originele drukken. Al deze stukken en de topcollectie van van Steenberghe zijn voor het grote publiek te bezichtigen tijdens de kijkdagen van 17 november tot en met 23 november in de Aquaductstraat 40 in Brussel.

Meest gelezen