Unizo organiseert workshop make-up voor vrouwelijke ondernemers: "Absoluut niet denigrerend" 

Naar aanleiding van de "Dag van de Ondernemer" organiseert Unizo Evergem een opvallende workshop gericht op vrouwelijke ondernemers. Terwijl de vrouwen alle geheimen ontdekken van het maquilleren en een glaasje cava drinken, kunnen de "mannelijke begeleiders" een pintje drinken, zo staat op de affiche. Het hele initiatief lijkt stereotyperend, maar de organisatoren zijn zich van geen kwaad bewust.

"Ik vind het allemaal zwaar overroepen, en absoluut niet denigrerend", reageert afdelingshoofd Stefaan De Beule van UNIZO Evergem. "Met het bestuur hadden we het idee opgevat om eens iets te organiseren voor de vrouwelijke ondernemers. Daarbij kwamen we al snel uit op de idee om eens een workshop make-up te organiseren. Eén van onze vrouwelijke bestuursleden heeft een schoonheidssalon, en die zag dat zeker zitten."

Niet meer van deze tijd?

"Het contrast en de stereotypen uitvergroten tussen mannelijke en vrouwelijke ondernemers kan niet", zegt Laura Verhulst van Madam Bakster uit Gent, vorig jaar nog verkozen tot student-ondernemer.

"Ik zou vooral focussen op sprekers die een meerwaarde kunnen bieden aan het ondernemerschap. Niet aan een cursus make-up, dat niet relevant is voor een ondernemer", besluit Verhulst.

Meest gelezen