Verschillende vrachtwagenchauffeurs overvallen, twee verdachten opgepakt

De afgelopen weken zijn op de autosnelwegparkings in Groot-Bijgaarden en Ruisbroek verschillende vrachtwagenchauffeurs overvallen door daders die steeds in groep handelden en de chauffeurs bedreigden met een mes. De lokale politie van Dilbeek kon donderdag twee verdachten op heterdaad betrappen terwijl ze in een vrachtwagen probeerden in te breken. De politie onderzoekt of ze ook in aanmerking komen voor de andere feiten.

De opgepakte verdachten zijn een 17-jarige Syriër en een 28-jarige Egyptenaar. In hun vlucht lieten ze zakken achter, waarin onder meer GPS-toestellen en parfumflessen aangetroffen werden, die vermoedelijk gestolen waren. Een halfuur eerder werd op de parking een vrachtwagenchauffeur overvallen door drie personen, zijn smartphone werd gestolen en hij raakte lichtgewond.

De minderjarige verdachte werd voor de jeugdrechter geleid, die hem geplaatst heeft in een gesloten afdeling van een gemeenschapsinstelling. Voor de meerderjarige verdachte werd een onderzoeksrechter gevorderd, deze heeft hem onder aanhoudingsbevel geplaatst op verdenking van diefstal met geweld of bedreiging, poging diefstal met geweld of bedreiging, lidmaatschap van een vereniging van misdadigers en illegaal verblijf."

Meest gelezen