795.000 liter olie gelekt uit Amerikaanse Keystone-pijplijn

Bij een lek in de Keystone-pijplijn is in de Amerikaanse staat South Dakota ongeveer 795.000 liter olie in het milieu gelekt. Dat heeft exploitant TransCanada bekendgemaakt.

De pijplijn werd afgesloten nadat was vastgesteld dat de druk in de leiding was afgenomen. Het bewuste stuk leiding zou binnen de 15 minuten geïsoleerd zijn. Een crisisteam kwam ter plaatse om de situatie te beoordelen. De oorzaak van het lek is nog onduidelijk. 

Een medewerker van het ministerie van Milieu van de staat South Dakota heeft aan tv-zender NBC gezegd dat het ernaar uitziet dat de olie naar een landbouwgebied is gevloeid en niet met water in aanraking zou zijn gekomen. Het stuk leiding waar het lek zou ontstaan zijn, ligt in een dunbevolkt gebied in het district Marshall County.

Meest gelezen