Videospeler inladen...

"Als Ghelamco Anderlecht koopt, is dat een enorme boost voor een nieuw voetbalstadion"

Volgens Sporza-journalist Peter Vandenbempt zal een verkoop van voetbalclub Anderlecht aan het duo Paul Gheysens-Wouter Vandenhaute een andere wending geven aan het dossier van het -nog te bouwen- eurostadion. Gheysens is de grote baas van bouwpromotor Ghelamco, gespecialiseerd in grote projecten. Hij legt het grote geld op tafel, Wouter Vandenhaute wordt erbij betrokken wegens zijn knowhow van de sport en het voetbal.

"Ik weet niet of dit de initiële drijfveer is, maar het zal het dossier veel gemakkelijker maken", zegt Vandenbempt. "Het is in elk geval duidelijk dat een eventuele aankoop  door Paul Gheysen het stadiondossier een heel andere wending geeft."

"Het voorbije anderhalf jaar heeft Anderlecht vooral dwarsgelegen in dit dossier, vooral onder invloed van Alexandre Van Damme van InBev." Volgens Vandenbempt kan daaraan nu een eind komen, nu Van Damme op een zijspoor lijkt te zijn beland in verband met een mogelijke overname.

"Het is duidelijk dat Anderlecht in een eurostadion zal spelen als Paul Gheysen eigenaar wordt en zo'n stadion kan bouwen", aldus Vandenbempt, die het heeft over "een enorme boost voor de ontwikkeling van het stadion". Waar het stadio zal verrijzen, is echter nog koffiedik kijken, want er is nog geen omgevingsvergunning voor de locatie aan de Heizelvlakte. Of zo'n stadion nog kan klaar raken voor het EK voetbal van 2020 is evenmin duidelijk.

Hoe dan ook is het nog wachten op een concreet bod.

Meest gelezen