Auto rijdt in op groep jongeren in Pecq, één jongen belandt in de Schelde en komt om

In Pecq, in de provincie Henegouwen, is een jongen van 12 jaar oud omgekomen toen de scoutsgroep waarmee hij op stap was, werd aangereden door een auto.  De bestuurder was net over een brug over de rivier gereden toen hij op de groep met 26 kinderen in reed. 

Blijkbaar reed de bestuurder zo hard dat één jongen door de klap over de leuning van de brug werd gekatapulteerd en in de Schelde belandde. Zijn levenloze lichaam werd pas een uur later uit het water gehaald.

Het slachtoffer maakte deel uit van een scoutsgroep uit de regio Cuesmes.

Naar de juiste oorzaak van het ongeval blijkt het nog gissen. Alles wijst erop dat de bestuurder door de regen de controle over het stuur is verloren, waarop hij de groep kinderen heeft geraakt. Uit een alcoholtest is gebleken dat hij niet te veel had gedronken.

Meest gelezen