"Amélie"

Herinnert u zich het art deco-zwembad uit “Amélie”? Na twee jaar renovatie is het weer open

Het art deco-zwembad in Parijs, dat ook te zien was in de film "Amélie", is weer open voor het publiek. Twee jaar lang kon er niemand binnen omdat het gebouw stevig werd gerenoveerd. Kostprijs? Zo'n 16,5 miljoen euro. 

Het Piscine des Amiraux - in het 18e arrondissement van Parijs - bestaat al sinds 1930. Het gebouw is van de hand van Henri Sauvage, een man die bekend stond als een leidende figuur in de art deco-stroming. En dat is er ook duidelijk aan te zien.

Als u het zwembad herkent, dan is dat niet zo abnormaal. Het gebouw is namelijk even te zien in "Amélie", de Franse romantische komediefilm van Jean-Pierre Jeunet met Audrey Tautou in de rol van Amélie Poulain. 

Twee jaar gesloten

Het zwembad was in totaal twee jaar gesloten voor het publiek. In die tijd werden grote delen van het gebouw - inclusief het 33 meters lange zwembad - volledig afgebroken en volgens de originele plannen weer opgebouwd. Sinds kort mogen er weer mensen binnen. 

Het gebouw kreeg in 1991 het label van historisch monument. 

Meest gelezen