©Ronald van den Heerik

Moeder van dode baby langs de sporen in Watermaal-Bosvoorde aangehouden

De moeder van de baby die deze week dood aangetroffen werd langs de sporen in Watermaal-Bosvoorde, in Brussel, zit in de cel op verdenking van kindermoord. Gisteravond werd de moeder door de onderzoeksrechter verhoord en aangehouden. Hoe de baby precies om het leven kwam, is nog altijd niet duidelijk. 

Donderdag werd in Watermaal-Bosvoorde een zwaargewonde vrouw en haar baby van enkele maanden aangetroffen in de buurt van de spoorweg. De baby was overleden. De vrouw was zwaargewond en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Gisteravond werd de moeder verhoord en aangehouden door de onderzoeksrechter. De vrouw zit in de cel op verdenking van kindermoord. "Volgens de onderzoeksrechter zijn er voldoende elementen in het dossier om de moeder verantwoordelijk te achten voor de dood van de baby," zegt Ine Van Wymersch van het parket. 

Hoe de baby precies om het leven kwam, is nog steeds onduidelijk. "Het onderzoek is nog volop lopende," zegt Van Wymersch. "Wij hebben nog geen zicht op de eventuele motieven van de moeder, noch over hoe de baby precies om het leven gekomen is. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de baby overleden is door een mogelijke aanrijding met de trein, dan wel of de moeder het kind op voorhand verwondingen had toegebracht of vermoord had."

De moeder moet binnen de vijf dagen voor de raadkamer verschijnen. 

Meest gelezen