AFP or licensors

NASA lanceert satelliet voor betere weervoorspellingen

NASA heeft een meteorologische satelliet gelanceerd, de satelliet moet nauwkeurigere Amerikaanse weersvoorspellingen mogelijk maken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.

Na herhaaldelijk uitstel heeft NASA met succes een nieuwe generatie weersatelliet gelanceerd. De satelliet zou een verbetering betekenen voor de nauwkeurigheid van de Amerikaanse weersvoorspellingen tot zeven dagen, in plaats van eerder tot drie dagen.     

De satelliet "Joint Polar Satellite System-1" (JPSS),  is een gezamenlijk project van NASA en de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) en werd gelanceerd om 1:47 uur (lokale tijd) vanuit de basis Vandenberg Air Force in Californië. 

De satelliet JPSS is de eerste in een geplande reeks van vier satellieten. De JPSS gaat het ook mogelijk maken om nauwkeurige informatie te verzamelen over fenomen zoals orkanen. 

Meest gelezen