Open VLD omarmt vlaktaks van 30 procent op inkomsten

Het Vrijheidscongres van Open VLD heeft de vlaktaks van 30 procent op inkomsten goedgekeurd.  30 procent moet voor de Vlaamse liberalen de enige belastingsschaal worden, of je nu veel of weinig verdient.

Als sociale compensatie willen de Vlaamse liberalen dat het belastingvrij minimum wordt opgetrokken tot aan de armoedegrens zodat lage inkomens geen belasting meer zouden betalen. 

"Het feit dat de personenbelasting met dit voorstel gigantisch daalt, maakt van dit voorstel een heel sociale belastingverlaging omdat wij vinden dat je altijd eerst voor jezelf mag verdienen", aldus partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. "Daarbovenop draag je bij aan de samenleving: 30 procent als sociaal tarief."

Op het congres is ook goedgekeurd dat de vennootschapsbelasting naar 15 procent moet dalen. Het overheidsbeslag zou ook maar 45 procent meer bedragen in plaats van ruim 50 procent nu.

Meest gelezen