Videospeler inladen...

Rutten: "Als lik-op-stukbeleid in Mechelen kan, moet het in Brussel ook kunnen"

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten wil een lik-op-stukbeleid in het hele land, maar zeker ook in Brussel. Ze reageert zo op de rellen in de hoofdstad van afgelopen week. Daarbij werd heel wat schade aangericht. Als voorbeeld noemt ze Mechelen.

Rutten wijst op de verantwoordelijkheid van de burgemeester. "Het is de taak van de burgemeester om de politie aan te sturen. Het is hoogtijd dat er een lik-op-stukbeleid komt. Dit kunnen we niet langer pikken."

"In Vlaanderen zijn er verschillende gemeenten die het voortouw nemen, kijk maar naar (partijgenoot) Bart Somers in Mechelen. 10 jaar geleden was het heel onveilig in Mechelen en nu zal iedereen het erover eens zijn dat het een aangename stad is om in te wonen. Als dat in Mechelen kan, moet dat ook in Brussel kunnen."

Videospeler inladen...

Meest gelezen