Jasper Jacobs

Van Campenhout keert terug na behandeling tegen alcoholverslaving

De Antwerpse schepen van Sport, Diamant, Personeel, Markten en Foren en Publiek Domein Ludo Van Campenhout (N-VA) gaat maandag weer aan de slag nadat hij acht weken lang in behandeling was voor zijn alcoholverslaving.

"We zijn blij dat Ludo terug is en hebben er vertrouwen in dat hij zich opnieuw zal bewijzen", reageert burgemeester Bart De Wever (N-VA), die al die tijd de bevoegdheden van Van Campenhout overnam.

Toen Van Campenhout in september een stap opzij zette, was hij eigenlijk al sinds mei aan het proberen om af te kicken. Hij werd begeleid door een arts, maar dat bleek niet te volstaan om het probleem onder controle te krijgen. Hij besloot zich dan maar te laten opnemen bij de Broeders Alexianen in Tienen.

In 2012 was Van Campenhout overigens ook al eens een tijdje buiten strijd omwille van zijn alcoholverslaving, toen bracht een ontwenningskuur op Curaçao soelaas.

Burgemeester De Wever liet in september al weten zijn partijgenoot volop te steunen in zijn strijd en te hopen hem snel in goede gezondheid terug te zien. Van Campenhout krijgt nu dan ook gewoon zijn bevoegdheden terug. Naast schepen is hij ook Vlaams parlementslid.

Meest gelezen