Christophe Vander Eecken/laif

The Guardian zet Gent in top tien favoriete kerststeden

De kerstperiode is een ideaal moment om er even op uit te trekken. Dat weet ook de Britse krant The Guardian, die zijn tien favoriete kerststeden oplijste. Opvallend: Gent pronkt ook op het lijstje, samen met onder meer Lissabon, Kopenhagen en Amsterdam. 

Voor The Guardian is het duidelijk: Gent mag er wezen in de kerstperiode. Meer nog: wie naar België zou trekken de komende weken, kan maar beter naar de Oost-Vlaamse stad trekken. En daar heeft de Britse kant verschillende redenen voor.

Zo is Gent "minder vol met "kerstmarktmenigten" dan Brugge en minder chique en modieus dan Antwerpen", zo staat te lezen op de website. "Gent biedt een charmante Belgische stadservaring met gezellige ambachtelijke bars, middeleeuwse en neogotische architectuur en creatief design. Gent heeft dus alles wat een wintervakantie nodig heeft." 

De Britse krant geeft ook enkele tips voor fijne winkels en leuke logeerplekken. 

De andere negen?

Gent staat daarmee in een aardig lijstje. Zo tipt The Guardian ook nog Lissabon, Rijsel, München, Kopenhagen, Ledbury, Glasgow, Wenen, Napels en Amsterdam. Meer informatie vind je op de website van The Guardian

Meest gelezen