Jonas Roosens

Woestijnvis tikte Bart De Pauw in 2008 ook al op de vingers

Negen jaar geleden, tijdens de opnames van de film "Loft", werd Bart De Pauw ook al door productiehuis Woestijnvis berispt voor zijn "problematisch gedrag". Dat schrijft De Morgen en het nieuws is door verschillende bronnen aan VRT NWS bevestigd. Bij Woestijnvis wil niemand het bericht bevestigen of ontkennen. 

Bart De Pauw schreef het scenario voor de film "Loft" van regisseur Erik Van Looy. Tijdens de opnames van de film zou hij een medewerkster lastig gevallen hebben en haar ongepaste berichten gestuurd hebben. 

Woestijnvisbaas Wouter Vandenhaute riep Bart De Pauw daarvoor destijds al op het matje. Vandenhaute zou toen hebben aangegeven dat het om "problematisch gedrag ging dat dringend moest stoppen”. Meerdere bronnen uit de televisiewereld bevestigen dit aan VRT NWS. Bij productiehuis Woestijnvis wil niemand dit bevestigen of ontkennen. 

Weg bij Woestijnvis

In september 2008, anderhalve maand voor de première van "Loft", maakte Bart De Pauw bekend dat hij na 11 jaar Woestijnvis verliet. Kort daarna richtte hij zijn eigen productiehuis Koeken Troef op. 

Vorige week besliste de VRT om de samenwerking met de televisiemaker stop te zetten wegens grensoverschrijdend gedrag. Enkele medewerkers van tv-producties waren naar de preventiedienst van de VRT gestapt met verhalen over seksueel getinte sms'en en ongewenste avances. 

Meest gelezen