Als journalisten te vervelende vragen beginnen te stellen…

Het is natuurlijk de taak van presentatoren of journalisten om zoveel mogelijk informatie uit een interview te krijgen. Maar daarmee zijn geïnterviewden het niet altijd eens. Begin deze week liet bijvoorbeeld Boy George zijn ongenoegen over de vragen blijken tijdens een radio-interview  met de Australische journaliste Fran Kelly door abrupt het gesprek te onderbreken. Verschillende celebrity’s gingen hem hierin voor.

"Ook al weet ik niet zeker of je vroeger, in de jaren ’80, al openlijk voor je homoseksualiteit uitkwam, in ieder geval werd je toen op handen gedragen omdat je de indeling man-vrouw door elkaar schudde", begon Kelly haar betoog. Maar ze werd al snel door Boy George, die uitleg kwam geven over de komende tournee van Culture Club in Australië, op het matje geroepen: "Je blijft maar praten over dingen van het verleden."

Kelly liet zich niet afleiden en vervolgde haar betoog: "Nu is dat misschien allemaal minder opvallend dan toen. Maar besef je wel welke impact je had op kinderen?" "Je verveelt me met je vragen", concludeerde Boy George en weg was hij. Excuses kwamen er niet van de Britse zanger, die nadien wel nog opmerkte dat de voorgekauwde vragen hem niets deden. En dat vooral de opmerking dat ze niet zeker was of hij altijd homoseksueel geweest was, hem ergerde.

U kunt het abrupt afbreken van Boy George horen op het einde van het gesprek, bijgevoegd in deze tweet:

Een hele resem celebrity’s gingen Boy George voor in het afbreken van een interview, omdat de journalist of presentator van dienst te netelige vragen begon te stellen. Herinnert u zich volgende 5 "incidenten" nog?

"Dit is een persoonlijke aanval. Dan zal ik van deze tafel weggaan, want dit heeft geen zin wat we zitten te doen. Ga me niet iets in de schoenen schuiven wat niet kan. Want zo zijn we niet getrouwd." Het gesprek tussen Pierre Kartner/Vader Abraham en Johan Anthierens over Abrahams wereldhit "'t Smurfenlied', liep duidelijk niet van een leien dakje in het tv-programma "Noord-Zuid". En het werd nog erger toen Anthierens begon over de commerciële uitlopers van het lied, gericht op jonge kinderen. "En ik heb gehoord dat Peyo nog altijd op zijn percenten zit te wachten voor wat u doet", sneerde Anthierens. En weg ("Zal ik maar gaan?") was Kartner.

Doen ze het of doen ze het niet? Dat was vooral de vraag die men zich in 2009 stelde over de 2 hoofdrolspelers van het tweede deel van "The Twilight saga". En dus vond de Amerikaanse radiopresentator Ryan Seacrest dat hij dat ter sprake moest brengen, toen hij Robert Pattinson op bezoek kreeg. Maar de vraag hoe het nu zat tussen hem en Kristin Stewart deed de Britse acteur, ondersteund door zijn pr-begeleidster, onmiddellijk een einde maken aan het gesprek.

Hoe Rihanna ook haar best gedaan had tijdens haar eerste grote rol in de bioscoopfilm "Battleship", toch vond interviewster Natalie Barr van het Australische tv-programma "Sunrise" dat haar liefdesleven net dat interessanter was, vooral omdat ze om de haverklap aan een of andere vedette gelinkt werd. "Dat is bijna even frustrerend als de vragen die erover gesteld worden. Waartoe dient dat eigenlijk?", antwoordde Rihanna en weg was ze.

In het voorjaar van 2007 raakte bekend dat er huwelijksproblemen waren tussen de toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy en zijn echtgenote, wat uiteindelijk in oktober resulteerde in een echtscheiding. De geruchtenstroom deed "60 minutes"-journaliste Lesley Stahl om verduidelijking vragen: "Het lijkt alsof we iedere dag opnieuw een ander verhaal over je echtgenote horen. Hoe zit het nu eigenlijk?" Ondanks aandringen, wilde Sarkozy duidelijk daarover niets kwijt: "Indien ik daar al iets over wilde zeggen, dan zou ik het zeker niet hier doen." En dus stapte hij het uiteindelijk af.

Miss USA 2009-eredame Carrie Prejean diende na haar ontslag, wellicht op basis van geruchten van een sekstape, een klacht in tegen het Miss USA-organisatiecomité. Een klacht die uiteindelijk "in der minne" geregeld werd. Daarover wilde tv-presentator Larry King wel meer weten: "Waarom heb je besloten tot een minnelijke schikking, want het ging toch hard tegen hard?" Prejean zei daarover niets te mogen zeggen. Toen King bleef aandringen, antwoordde ze meermaals met: "Larry, je gedraagt je helemaal niet zoals het hoort." Vervolgens lipte ze "Ik ben hier weg" en verbrak het contact met de studio.

Meest gelezen