Boetes voor Zwarte Piet-supporters? Nederlanders schenken al 20.000 euro

In Nederland is er een inzamelactie voor voorstanders van Zwarte Piet die gisteren een snelweg blokkeerden. In totaal is er al meer dan 20.000 euro ingezameld. 

Alles gebeurde gisteren. Voorstanders van Zwarte Piet blokkeerden toen een snelweg in Friesland. Reden? Ze wilden enkele bussen tegenhouden van de actiegroep "Kick Out Zwarte Piet". Die groep zou bij de intrede van Sinterklaas in Dokkum gaan protesteren tégen Zwarte Piet. 

De supporters van Zwarte Piet veroorzaakten met hun blokkade een aantal aanrijdingen, maar er raakte niemand gewond. De politie hield tijdens het verwijderen van de blokkade niemand aan, om zo snel mogelijk de weg weer vrij te kunnen maken. Wel werden namen genoteerd van mensen die meededen.

Een man uit Flevoland startte daarop de inzamelingsactie om de actievoerders te helpen eventuele boetes te betalen.

Meest gelezen