Video player inladen...

Brand in appartementsgebouw in Peking eist 19 levens

In een buitenwijk ten zuiden van Peking, in China, heeft een brand in een appartementsgebouw het leven gekost aan 19 mensen. Er zijn ook acht gewonden. Dat meldt het officiële Chinese nieuwsagentschap Xinhua. 

De vlammen sloegen volgens ooggetuigen wild om zich heen, in het gebouw in Daxing, een buitenwijk in het zuiden van de Chinese hoofdstad. Pas uren na de uitbraak van de brand (minstens drie, maar er is ook sprake van zes uur) kon de brandweer beginnen te blussen. 

Meer dan 30 brandweerwagens en in totaal zowat 14 brandweerploegen trokken naar de onheilsplek, maar ze kwamen dus maar laat aan, met alle gevolgen vandien. Voor 19 mensen kwam alle hulp te laat, de gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.  

Het getroffen gebouw is één van die typische appartementsgebouwen in de buitenwijken met veel goedkope flats. Die huisvesten dan vaak arbeiders van ver buiten Peking die in de hoofdstad komen werken. Het zijn vooral textielarbeiders, die in nieuw aangelegde steden aan de slag zijn. 

Dodelijke branden zijn schering en inslag in China omdat de veiligheidsnormen vaak niet nageleefd worden. Over de oorzaak van deze brand is voorlopig niets bekend. Maar de politie zegt wel dat er arrestaties zijn verricht, dus kwaad opzet lijkt niet uitgesloten.

Meest gelezen