Dodelijk weekend op Belgische wegen: minstens tien verkeersdoden

Het afgelopen weekend was een zwaar als het gaat om slachtoffers in het verkeer. In totaal kwamen in heel België zeker tien mensen om het leven bij een ongeval. Vooral het zuiden van het land werd getroffen. 

Vrijdag, rond 17.30 uur, liet in Quaregnon een 40-jarige vrouw het leven nadat ze werd aangereden door een wagen. De autobestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Diezelfde avond kort voor 19 uur werd in Waver een voetganger op de Boulevard de l'Europe omvergereden door een wagen. De bestuurder bleek dronken bij de ademcontrole. 

Nog vrijdag raakte een auto van de baan in Brye (Fleurus). Na meerdere koprollen eindigde de auto in een gracht. Eén van de gewonden, een 17-jarige uit Courcelles, is vandaag in een ziekenhuis in Charleroi aan zijn verwondingen overleden.    

Zaterdagmiddag liet in Pecq een 12-jarige scout het leven bij een aanrijding door een wagen, waarna het slachtoffer in de Schelde viel. In de Henegouwse gemeente Baudour (Saint-Ghislain) vielen bij een frontale botsing tussen twee auto's een dode en een zwaargewonde. 

Dodelijke zondag

Zondagochtend  verloor in Antoing nabij Doornik een 29-jarige vrouw de controle over haar wagen en belandde met fatale gevolgen tegen een boom. In Lendelede ging een motor met twee opzittenden iets over 2 uur in een bocht in de Kortrijksestraat van de weg. Een 24-jarige overleed ter plaatse, een 22-jarige raakte zwaargewond. 

De aanrijding tussen een trein en een auto in Zillebeke iets voor 10.30 uur eiste het leven van een 68-jarige vrouw uit Ieper en een 9-jarig meisje uit Langemark. Op de N59 ter hoogte van Chapelle-lez-Herlaimont raakten omstreeks 18.15 uur een motor en een auto met elkaar in aanrijding. De motorrijder uit Manage overleed ter plaatse.

Meest gelezen