Foto: Jan Verbeke

Dodelijke aanrijding tussen trein en auto op overweg in Zillebeke

In Zillebeke, in de provincie West-Vlaanderen, is een trein in botsing gekomen met een auto op een spooroverweg. Dat meldt infrastructuurbeheerder Infrabel. Het gaat om een dodelijk ongeval, aldus de afdeling Ieper van het parket van West-Vlaanderen. Er is sprake van twee dodelijke slachtoffers in de auto. In de trein vielen geen gewonden.

De aanrijding vond plaats iets voor 10.30 uur vanmorgen. Op de trein zaten een dertigtal passagiers. Die zijn geëvacueerd met een bus.

Volgens de eerste vaststellingen was de overweg gesloten, valt te horen bij Infrabel. De slagbomen waren naar beneden en het licht stond op rood. Mogelijk werd de bestuurder van de wagen verblind door de zon. De twee mensen in de auto, een vrouw van 68 jaar en een meisje van 8 zijn allebei om het leven gekomen.    

Het treinverkeer tussen Ieper en Komen is nog altijd onderbroken. Tussen de steden is een vervangende busdienst ingelegd, aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.

Meest gelezen