Videospeler inladen...

Zimbabwaanse president Mugabe is afgezet als partijleider

De 93-jarige president Robert Mugabe is afgezet door zijn eigen partij als partijleider. Ook zijn vrouw Grace wordt uit de partij gezet. Mugabe wordt opgevolgd door zijn voormalige vicepresident Emmerson Mnangagwa. Verschillende bronnen bevestigen dat Mugabe waarschijnlijk vanavond gaat aftreden als president. 

Vanmorgen kwam de regerende Zanu-PF partij bij elkaar om te beslissen over het lot van Robert Mugabe. Daar is beslist om Mugabe af te zetten als partijleider, ook zijn vrouw Grace Mugabe wordt uit de partij gezet. Hij wordt opgevolgd door zijn voormalige vicepresident Emmerson Mnangagwa. De 75-jarige Mnangagwa werd een week geleden door Mugabe de laan uitgestuurd. 

Mugabe vanavond aftreden als president?

De regerende Zanu-PF partij geeft Mugabe de tijd tot maandagmiddag om zelf af te treden als president, anders zal hij worden afgezet door zijn partij. Verschillende bronnen bevestigen dat Mugabe waarschijnlijk vanavond zal aftreden als president. 

Sinds woensdag verblijft de 93-jarige president onder huisarrest. Het meest waarschijnlijke scenario is dat huidig partijleider Mnangagwa wordt aangesteld als interim-president. Gisteren kwamen tienduizenden Zimbabwanen al op straat om het einde van Mugabe te vieren.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen