Hevige brand in leegstaande villa in Brugge: werk van krakers? 

Er woedt momenteel een hevige brand in een leegstaande villa in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Hoe het vuur is ontstaan, is nog onduidelijk, maar wellicht gaat het om krakers. De brandweer heeft wellicht nog een hele nacht nodig om het vuur te blussen. 

Het vuur werd pas opgemerkt toen de vlammen al uit het dak sloegen. De brandweer van Brugge ging ter plaatse, maar kon het vuur niet alleen aan. Er kwam versterking van de naburige gemeenten. 

Het gebouw staat al sinds 2005 leeg en er is geen gas- of elektriciteitsaansluiting aanwezig. Wellicht waren er wel krakers. "Ik heb de laatste jaren al dertig keer de politie gebeld om te zeggen dat er mensen aanwezig waren in het huis. Alle inboedel is al geplunderd geweest", vertelt Michel Memery, echtgenoot van een mede-eigenares, die op 100 meter afstand woont.

De villa, gebouwd in 1934, is namelijk een gedeeld eigendom van de familie Coppieters. 

Meest gelezen