Opgepakte Brusselse rapper zingt frustraties van zich af in nieuwe clip: "Geloof de media niet"

De Brusselse rapper die ervan wordt verdacht om aanstoker te zijn van de rellen in Brussel na de voetbalwedstrijd Ivoorkust-Marokko heeft een nieuwe single op YouTube gezet. Daarin richt hij zijn pijlen op de media en de politie. "Geloof de media niet", is er op het einde te lezen.

Nadat Marokko zich begin vorige week had geplaatst voor het WK voetbal kwam het tot rellen in Brussel. Een aantal jongeren richtte heel wat schade aan in de hoofdstad. Ruiten en auto's werden vernield en er werd ook geplunderd.

Begin deze week werd een rapper opgepakt, omdat hij aan de vooravond van de rellen een bericht op Facebook had gezet, waarin hij opriep om de Lemonnierlaan "in brand te zetten". Hij werd snel weer vrijgelaten, maar hij zal zich in januari wel voor de rechter moeten verantwoorden voor schriftelijke bedreiging en het gebruik van elektronische communicatiemiddelen om schade te berokkenen.

Recht op weerwoord

Op YouTube is nu een nieuwe videoclip verschenen van de band waar de rapper in zingt. Het nummer heet "Droit de réponse" (recht op weerwoord). Hij richt zijn pijlen op de politie en de media, die niet correct zouden bericht hebben over de rellen. Het filmpje eindigt met de mededeling "Geloof de media niet".

Meest gelezen